Extra Veilig Internet (EVI)
Beschermt ondernemers tegen cyberdreigingen zoals; Phising, Ransomware, Cryptojacking, Malware, Botnets en downloaden van virussen en schadelijke content.

Phishing, Ransomware en Cryptojacking en andere malware.
Jammer genoeg worden veel ondernemers hiermee geconfronteerd bij gebruik van het Internet.

Volgens onderzoek van Centraal Beheer is een derde van alle MKB ondernemers in 2018 geconfronteerd met een cyberincident.
Helaas zijn de cijfers voor 2019 niet veel rooskleuriger.

Om te voorkomen dat gebruikers op verkeerde sites terecht komen is de dienst Extra Veilig Internet ontwikkeld.
Extra Veilig Internet werkt op alle werkplekken, smartphones en andere devices die via uw internetlijn naar het internet gaan.
EVI is geen firewall en beschermd niet tegen virussen die op andere manieren op een device terecht kunnen komen (USB, VPN etc).
Een goede endpoint security zoals BMP Managed Antivirus blijft dan ook noodzakelijk.

EVI beschermt de gebruikers tegen:

 • Phishing
  Een e-mail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om je gegevens te achterhalen of je over te halen om geld over te maken.
 • Ransomware
  Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken.
 • Cryptojacking
  Cryptojacking is een online bedreiging die zich op een computer of mobiel apparaat verbergt en de rekenkracht van het apparaat gebruikt om vormen van online geld, die bekend staan als cryptovaluta’s, te “delven”. Het is een dreiging die webbrowsers kan overnemen en allerlei apparaten kan binnendringen, van desktops en laptops tot smartphones en zelfs netwerkservers.
 • Malware
  Marlware of “kwaadaardige software”, is een overkoepelende term die een kwaadaardig programma of code beschrijft die schadelijk zijn voor computersystemen.
 • Botnets
  Een vorm van een virus waarmee een device geïnfecteerd kan zijn. Botnets gebruiken besmette hosts om veelal kwaadwillende acties te ondernemen. Is een werkplek onderdeel van een botnet dan kan deze worden ingezet voor spam of een ddos aanval op een website zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust is.
 • Downloaden van virussen en schadelijke content.
  Het downloaden virussen en sites die proberen scripts uit te voeren met schadelijke content worden geblokkeerd. Ook als een website is gecompromitteerd maar nog niet opgenomen in EVI werkt deze bescherming. Https downloads kunnen niet worden ingezien en vereisen separatie endpoint security.