BMP Datapartners

Home Diensten BMP Back-up Online
BMP Back-up Online

Wat is online back-up?

Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf hebben over het algemeen beperkte menskracht en middelen voor het beheren van hun IT-systemen. Desalniettemin zijn uw computergegevens bedrijfskritisch en het verlies hiervan is onacceptabel. BMP Datapartners biedt u een full-service oplossing voor de bescherming van uw bedrijfsgegevens. Met BMP Back-up Online beschikt u over een automatische back-up via het internet. Bij dataverlies door bijvoorbeeld een crash of diefstal kunt u al uw bedrijfsinformatie eenvoudig via het internet terugplaatsen en weer gebruiken. 

Hoe maakt u een online back-up?

Het maken van een online back-up gebeurt automatisch. Na de eenmalige installatie en configuratie van benodigde software heeft u geen omkijken meer naar het back‑upproces. U kunt het maken van een back-up dus nooit meer vergeten. Om gebruik te kunnen maken van online back-up heeft u een breedband internetverbinding nodig.

Twee varianten

BMP Back-up Online is verkrijgbaar in een Pro- en een Business-versie. Pro is geschikt voor een stand-alone PC of een klein peer-to-peer netwerk. Voor netwerken met één of meerdere servers kiest u voor Business. De back-up software ondersteunt alle actuele serverplatformen, inclusief bedrijfskritische applicaties zoals MS Exchange en MS SQL Server.

Tarieven

Het tarief van BMP Back-up Online bestaat uit twee delen: een abonnementsvergoeding voor ieder systeem (PC of server) in de back-upservice en een op volume gebaseerde vergoeding voor de hoeveelheid gegevens die de back-up veiligstelt.

Back-upselectie

Het is uiteraard van het grootste belang dat uw back‑upselectie alle bestanden en mappen bevat die u nodig heeft. Van gegevens die niet zijn geselecteerd, wordt geen back-up gemaakt en deze kunt u later dus ook niet herstellen.

Tien kenmerken van de perfecte back-up

De eisen en wensen met betrekking tot het maken van back-ups verschillen van bedrijf tot bedrijf. Er zijn echter een aantal algemene kenmerken waaraan, naar onze mening, iedere back-upoplossing moet voldoen:

 • geen opslag op kantoor, maar in een beveiligde locatie op afstand;
 • back-up is altijd op tijd, zelfs wanneer u er niet bij bent;
 • bevat ieder keer alle gegevens die u heeft geselecteerd;
 • uitvoering gaat automatisch zonder de bedrijfsprocessen te verstoren;
 • is altijd zo recent mogelijk;
 • bevat altijd meerdere kopieën van uw gegevens, zodat u terug kunt gaan in de tijd;
 • is altijd direct beschikbaar wanneer u hem nodig heeft;
 • maakt het herstellen van gegevens snel en eenvoudig;
 • kost minimale inspanningen van de systeembeheerder;
 • heeft een aantrekkelijk prijskaartje en minimale operationele kosten.

Met al deze inspanningen staat BMP Back-up Online synoniem voor “de perfecte back-up“.

Data reductie

De back-upoplossingen van BMP Back-up Online  maken gebruik van het feit dat op dagbasis slechts een minimaal gedeelte van de bedrijfsgegevens daadwerkelijk wijzigt. Eenmaal gemaakt blijven de meeste gegevensbestanden relatief statisch. De software neemt alleen de wijzigingen en toevoegingen mee in de dagelijkse back-up.

Rapportage

Na installatie en configuratie maakt de software regelmatig back-ups overeenkomstig het ingestelde back-upschema. De software rapporteert dagelijks wat de status van de back-up service is. De supportafdeling van BMP ontvangt deze informatie dagelijks per mail en onderneemt actie als dat noodzakelijk is.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Beveiliging en betrouwbaarheid zijn twee belangrijke begrippen binnen BMP-Backup. U rekent er immers op dat uw gegevens veilig zijn opgeslagen. De beveiliging van onze dienstverlening is als volgt geregeld:

 • toegang tot de back-up servers is beveiligd door middel van een state-of-the-art firewall systeem;
 • de communicatie tussen back-up client en back-up server vindt plaats door middel van een speciaal protocol, waardoor de server niet bekend is in het publieke domein;
 • om toegang te krijgen tot een gebruikersaccount is een gebruikersnaam en wachtwoord noodzakelijk;
 • client-side queries die over het TCP/IP netwerk worden verstuurd, zijn gecodeerd met het Diffie-Hellman protocol;
 • data wordt naar de back-up server verstuurd en opgeslagen in een 128-bits AES-encrypted formaat, waarvan de encryptiesleutel NOOIT aanwezig is op de back-upserver;
 • de back-upservers zijn uitgerust met RAID-5 diskopslagsystemen, waardoor uitval van een harddisk niet tot verlies van gegevens zal leiden.

Heeft u interesse?

Bent u overtuigd van het nut en de noodzaak van een betrouwbare back-upoplossing voor uw organisatie? Maak dan snel kennis met BMP Back-up Online en stel uw bedrijfskritische gegevens veilig met online back-up.

Voor meer informatie of het aanvragen van een demonstratie kunt u contact opnemen met BMP Datapartners via 071-4034643. U kunt ook een e-mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Volg BMP Datapartners

Volg de meldingen m.b.t. storingen, werkzaamheden èn het laatste nieuws van BMP via twitter.com/bmpbv en Facebook

Testimonials

Met BMP-Care ontzorgen wij onze automatisering ...Gerard Herbrinkdirecteur DSV | verzorgd leven
Wij kiezen al 10 jaar BMP als partner voor onze totale bedrijfsautomatisering ...Rob Grimbergendirecteur Grimbergen Noordermeer
Onze automatisering in vertrouwde handen bij BMP...Willem van den Eijkelnotaris Sandtlaan Notarissen
Adequate automatisering door BMP is van levensbelang voor ons!Hans van der Plasdirecteur Gebrs. Van der Plas Commissiehandel B.V.
Bij Van der Gugten staat kwaliteit hoog in het vaandel...Martin van der Gugtendirecteur Van der Gugten Verpakkingen BV
Een kleine stad met een grote automatiseerder...Menno de Jongmanager Finance Madurodam

Wijzigingsdatum:

Laatste wijziging op vrijdag 06 april 2018 om 08:40 uur

Telefoon