BMP Datapartners

Home Home Nieuws Laatste BMP Datacenter biedt klanten veel voordeel
BMP Datacenter biedt klanten veel voordeel

Koos van Kruistum benadrukt dat er nog veel meer voordelen aan hangen. “Geen ingerichte ruimte voor servers, geen bekabeling, geen koeling, geen extra stroomverbruik. De klant hoeft nergens aan te denken. En wil hij uitbreiden dat kan dit zonder aanschaf van nieuwe apparatuur. Deze staan immers al bij ons. Dit bespaart klanten naast kosten, vooral veel kopzorgen.”

Werken in de ‘cloud’.

Een eigen server, laat staan serverruimte, is niet meer van deze tijd. Steeds vaker wordt dit extern ondergebracht. Bijvoorbeeld in het datacenter van BMP Datapartners. De voordelen voor klanten zijn legio. Geen aparte serverruimte meer inrichten, uitbreiden zonder zelf apparatuur aan te schaffen, altijd de nieuwste software, vanaf iedere gewenste locatie beschikking tot je gegevens, online back-up en een optimaal beveiligd systeem.

Cloud computing houdt in dat je via internet hardware, software en gegevens beschikbaar stelt. Cloud verwijst naar het feit dat internet wordt voorgesteld als een wolk. In die wolk zitten alle gegevens. Koos van Kruistum, eigenaar BMP Datapartners: “We werken hoe langer hoe meer in de cloud. Dit heeft alles te maken met het ‘nieuwe werken’: werken op afstand en vanaf elke gewenste locatie kunnen inloggen om bij je gegevens te kunnen. Of dat nu op de zaak, vanaf je iPad, thuis of bij een klant is, het maakt niet uit. Je hebt alleen een scherm nodig waarmee je verbinding kunt maken.”

Kosten en zorgen besparen

Met het volledig nieuw ingerichte datacenter maakt BMP Datapartners cloud computing mogelijk voor haar klanten. Koos van Kruistum benadrukt dat er nog veel meer voordelen aan hangen. “Geen ingerichte ruimte voor servers, geen bekabeling, geen koeling, geen extra stroomverbruik. De klant hoeft nergens aan te denken. En wil hij uitbreiden dat kan dit zonder aanschaf van nieuwe apparatuur. Deze staan immers al bij ons. Dit bespaart klanten naast kosten, vooral veel kopzorgen.”

Dubbele veiligheid

Die zorgen worden ook weggenomen doordat BMP Datapartners alles in het werk stelt dat klanten kunnen blijven werken. “Uitbreiding van het aantal medewerkers? Met een paar klikken zorgen wij voor extra capaciteit voor de klant. Ook bieden we uptime garantie, wat erop neerkomt dat de site en je systeem naar behoren functioneren. Vanzelfsprekend is ons datacenter redundant uitgevoerd en dat betekent weer dat we allerlei extra voorzieningen hebben getroffen, zodat uitval vrijwel onmogelijk wordt. Zo kiezen wij bijvoorbeeld ook voor twee onafhankelijke verbindingen. Heeft er één verbinding een storing dan kunnen we verder via de andere aansluiting. Online back-up doen we uiteraard ook dubbel; een back-up van de back-up. Het is echt vrijwel onmogelijk om gegevens kwijt te raken!”

Inventarisatie bij klant

Wie kiest voor het datacenter van BMP Datapartners krijgt eerst een uitgebreide inventarisatie van de eigen systemen. “We kijken met de klant wat de meest geschikte oplossing is op licentieniveau. Dat is belangrijk om goed te onderzoeken. Zo liggen licenties in een datacenter anders dan licenties op kantoorniveau. Bij het eerste is het aan personen gebonden en bij de tweede aan werkplekken en wij willen de klant een eerlijk advies voorleggen.”

Betrokken bij wel en wee

Voor een ‘gewone’ automatiseerder als BMP Datapartners is het best bijzonder dat ze over een eigen datacenter beschikt. “Een aantal klanten brengt haar data liever niet onder bij een of andere gigant op een anonieme locatie. Wij kennen onze klanten persoonlijk en zijn betrokken bij hun wel en wee. Wij zijn er voor hen en dat vind ik belangrijk”, aldus Koos van Kruistum.

 

Volg BMP Datapartners

Volg de meldingen m.b.t. storingen, werkzaamheden èn het laatste nieuws van BMP via twitter.com/bmpbv en Facebook

Wijzigingsdatum:

Laatste wijziging op vrijdag 06 april 2018 om 08:40 uur

Telefoon