BMP Datapartners

Home Diensten VoIP-telefonie VoIP Express
BMP VoIP Express

U bent ondernemer in het MKB. Graag wilt u kosten besparen en tegelijkertijd gebruik maken van nieuwe technologieën en mogelijkheden. Zoals bellen via internet. Dat kan: met HIP Express. Dit pakket maakt het mogelijk uw internetverbinding te gebruiken voor telefonie (VoIP) ter vervanging van uw analoge telefoonlijn. Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw abonnements- en belkosten.

 Bovendien heeft u veel meer mogelijkheden dan bij ‘gewoon’ bellen. Zoals de mogelijkheid om een ingesproken voicemail op uw smartphone te kunnen beluisteren, omdat deze via e-mail naar u verzonden is. Of het opnemen van een inkomend gesprek op uw vaste lijn, via uw mobiele telefoon, als u onderweg bent.

BMP VoIP Express One

VoIP Express One is een VoIP-pakket, dat de enkele (analoge) telefoonlijn vervangt. Het grote voordeel? Het bellen via VoIP Express One levert u minder kosten op, dan wanneer u gebruik maakt van een analoge lijn. Zowel de vaste kosten als de belkosten zijn lager.

Via uw telefoon kunt u vrijwel alle instellingen configureren. Dit kan ook via een internetportal. Ook heeft u via deze internetportal toegang tot uw facturen en vindt u hier een overzicht van uw belkosten.

BMP VoIP Express One2Go

Met VoIP Express One2Go heeft u dezelfde mogelijkheden als met VoIP Express One. Maar daarnaast kunt u met deze variant één of meerdere telefoons gebruiken om een inkomend gesprek aan te nemen. De telefoons gaan dan gelijktijdig over. Zo kunt u uw mobiele telefoon hiervoor inzetten. Dat is handig, wanneer u op weg bent, maar toch bereikbaar wilt zijn op uw zakelijke nummer.

Voor het simultaan overgaan geldt een maximum van 8 nummers waar u naar kunt doorschakelen. Als u wordt gebeld op het nummer dat u heeft ingesteld, krijgt u een melding, dat u een gesprek heeft op uw VoIP Express-nummer. Vervolgens kunt u het gesprek aannemen door op een willekeurige toets te drukken. Die waarschuwing is prettig: u weet direct dat het een zakelijk telefoontje betreft.

Qua kosten is het heel overzichtelijk: de kosten van uw vaste VoIP Express-lijn naar het andere toestel betaalt u alleen, wanneer u het gesprek ook daadwerkelijk aanneemt op dat toestel.

Extra toestel

Wilt u met twee toestellen tegelijk kunnen bellen en gebeld worden? Dan kunt u een extra toestelaansluiting aanvragen. Voor dit toestel krijgt u dan extra inloggegevens. Hiermee kunt u het toestel aanmelden op de telefooncentrale. Let op: voor zo’n extra toestel moet uw modem beschikken over een tweede analoge aansluiting. Heeft u dit niet, dan kunt u een tweede ATA met analoog toestel of een IP-telefoon aansluiten. Bovendien is het mogelijk om op deze manier een softphone voor PC, een smartphone of iPhone als tweede toestel toe te voegen.

Extra pakket

Heeft u een kantoor buitenshuis en wilt u daar ook een aansluiting? Of misschien wilt u naast uw zakelijke lijn een aparte privéaansluiting? Dan kunt u gewoon een tweede HIP Express One of One2Go VoIP-pakket bestellen met een eigen telefoonnummer. Wilt u twee aparte lijnen met elkaar verbinden? Dan kan dat dankzij de extra functionaliteit van HIP Express One2Go: wordt u gebeld op de zaak, dan kunt u uw telefoon simultaan laten overgaan op uw nummer thuis en op uw mobiele telefoon. Zo bent u altijd bereikbaar.

Reservering bandbreedte voor telefonie

Als u veel gebruik maakt van de internetlijn, bijvoorbeeld voor up- en downloads, dan kunt u een gedeelte van de lijn reserveren voor uw telefonie. Dit kan tot 256 kb/s. Hoe dat werkt? U bestelt dan een tweede PVC. PVC staat voor Permanente Virtuele Connectie. Via de 2e PVC wordt er een deel van de totale bandbreedte van de lijn uitsluitend gereserveerd voor het VoIP-verkeer. Zo bent u ervan verzekerd, dat u ook tijdens het up- of downloaden van grote bestanden gewoon telefonisch bereikbaar bent.

 

Volg BMP Datapartners

Volg de meldingen m.b.t. storingen, werkzaamheden èn het laatste nieuws van BMP via twitter.com/bmpbv en Facebook

Wijzigingsdatum:

Laatste wijziging op vrijdag 06 april 2018 om 08:40 uur

Telefoon